Voor mij gaan dwang en humor best samen. Op veel momenten is dat absoluut niet gepast, maar ik heb vaak dubbel gelegen bij de gedachte dat ik, in de tijd dat ik alles vier keer moest doen, een chirurg zou zijn die iemand vier keer dezelfde operatie gaf of dat ik, toen ik altijd dezelfde weg terug moest gaan, een taxichauffeur was die mensen direct na aankomst weer terug bracht. Of mijn totaal uit de hand gelopen veganisme waarbij ik geen kikkererwten of tijgerbrood mocht eten. Behoorlijk hilarisch als je puur naar de gedachtes kijkt.

Humor kan zeker helpen als je stappen zet. De grootste vijand van angst is geruststelling, maar als je die niet kunt krijgen is humor een uitstekende vervanger. Maak jezelf maar belachelijk. Zolang anderen dat niet doen, is het niet kwetsend. En als je duidelijk maakt dat je zelfspot hebt, kunnen anderen dat met respect ook doen. Ik vind het prima dat mensen er grapjes over maken. Het is vaak heus wel duidelijk of diegene er ook de ernst van inziet. Grapjes die bagatelliseren zijn een ander verhaal. Tenzij je dat dus bij jezelf doet.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties